sarahsdiary

Ned 4 kg på 4 uker

  • 06.05.2015 - 14:58

Start: 62.8 kg

I dag: 58.8 kg


Da vi kom hjem fra Paris, følte jeg at nok var nok. Helt siden jul har jeg liksom ikke klart å hente inn gode matvaner og trening, og resultatet var 6 ekstra kg. Noe nesten ingen har trodd på, men jeg lar bildene tale for seg. Spisemønsteret mitt var helt katastrofe og veldig jojo, for jeg hadde jo egentlig ikke gode matvaner. Jeg visste ikke hva jeg skulle spise, hvordan jeg skulle trene - visste rett og slett ikke hvordan jeg skulle leve. Noen sier kutt ut karbo, andre sier at fett er farlig, noen mener supermat er tingen. Men hva er egentlig riktig? Det finnes ingen fasit.

Jeg har testet ut det meste; Paleo, lavkarbo, supermat, kutte ut ditt og datt, masse karbo osv.  Siden jul har jeg vært i Stockholm Sveits, Belgia og Paris, som førte til "matvansker". Alkohol fra morgen til kveld, masse digg mat og desserter og null kontroll. Mangel på kontroll førte til dårligsamvittighet og mangel på mestringsfølelse, som igjen førte til trøstespising og dårlig humør. Jeg begynte nesten å bli gal. 

Men det skal også sies at etter å ha testet ut de forskjellige matmønstrene, har jeg funnet hva kroppen min liker, og hva den ikke liker. Mitt råd til dere er å se og føle hvilke signaler maten du putter i deg gir kroppen din.Hva følger jeg nå? Ingenting. Nada. Jeg spiser hva jeg vil, men jeg spiser bevisst. Man-fre spiser jeg relativt sunt, og er det "mindre sunn" mat på middagsbordet, tar jeg bare mindre av det. 

I helgene unner jeg meg smågodt og junk, men vil si jeg har halvert mengden! Tidligere kunne det bli smågodt to ganger i helgen, og flere junk-måltider. Prøver å tenke cheat meal, istedenfor cheat day.

Små grep. Jeg vil si at vektnedgangen min stort sett har skyldtes kostholdsendringene, og mine tanker rundt mat. Jeg tenker ikke lenger på mat 24/7, men jeg spiser når jeg er sulten. For det meste har jeg trent cardio 1-2 ganger i uken, og sitti på rumpa mesteparten av dagen, med unntak av noen squats her og der foran tven. Så det blir veldig spennende å se hvordan kroppen responderer til å trene både cardio og styrketrening, 4 ganger i uken!

Var det lett? Definitivt ikke. De første dagene var helt forferdelige! Man må virkelig bite tenna sammen for å komme ut av de dårlige vanene. Men tro meg, når du kommer forbi.. Den følelsen! Jeg er kjempestolt av meg selv, og ser frem til 10 uker til! Det betyr ikke at jeg skal gi meg etter 10 uker, men da har jeg forhåpentligvis satt nye vaner, som skal vare!

Jeg vet det kan være vanskelig å komme i gang, så ikke nøl med å sende meg en melding hvis du føler at du ikke har nok støtte rundt deg. Jeg støtter og motiverer deg gjerne! 

Anette

06.05.2015 kl.15:05

Så flink du er :-) Om du vil rense kroppen din og byggen den opp. Ta kontakt :-)

sarahsdiary

06.05.2015 kl.15:09

Anette: Takk! Hva går det ut på? :)

Tiril

06.05.2015 kl.15:14

Så fint å se at du er fornøyd med resultatene som kommer! Det er dessverre veldig lett å komme ut av gode vaner når man reiser mye og koser seg fra morgen til kveld. Likevel synes jeg du har hatt veldig god fremgang når du har gått ned hele 4 kg på så kort tid! I tillegg synes jeg det er bra at du ønsker å motivere og hjelpe andre som skulle ønske å endre sitt kosthold.

Det viktigste er at man spiser riktig mat og ikke minst nok mat! Ofte er det ikke mye som skal til, annet enn å ta en titt på kostholdet. Hva spiser jeg for mye av? Hva kan jeg kutte ned på? Hvilke varer kan jeg finne sunnere alternativer til? Det er ikke så mye som skal til for å få en pangstart på forandringene man ønsker :-)

Ha en fortsatt fin dag!

Marthe

06.05.2015 kl.15:15

Ååå, så flink du har vært!! Jeg skulle gjerne kommet meg ned tilt 64-65 kilo (veier 70), men jeg klarer ikke spise sunt... Bor hjemme hos mamma og her består middagen ofte av pølser, pizza ++, og da blir det ikke så lett å spise sunt. Sett bort ifra middagen spiser jeg som regel brødskiver, noe som heller ikke er sunt. Men jeg er student og har ikke råd til å kjøpe inn matvarer selv, så har du noen råd til hvordan jeg kan få ordna litt på kostholdet som er enkelt? :D

- trening har heller ikke vært noe for meg. Vis jeg prøver meg på en joggetur slutter jeg å jogge etter veeldig liten tid, da jeg ikke klarer å presse meg....

Emma Olsen

06.05.2015 kl.15:22

Så flink du er! Jeg sitter bare på stumpen 24/7. Burde nok ta tak i noen vaner selv! <3

Kaja Krogsvold

06.05.2015 kl.15:23

Har hatt samme problem med usunn livsstil i det siste. Spesielt vanskelig å vende om nå som det er vår også... Fine tips! :)

Thao

06.05.2015 kl.15:23

Wow, så flink du er! Fortsett slik! Jeg har trent masse og endret litt på kostholdet mitt, men har bare gått ned 1 kg i løpet av 4 uker. Har sett forandringer, blant annet at midjen min har blitt smalere og magen har mistet overflødig fett. Føler ikke jeg går mye ned i vekt, men trener mye styrke og vet at muskler veier mer enn fett. Har fått litt store muskler nå. Beundrer jeg skikkelig. :)

Chrisbeeblack // Christine

06.05.2015 kl.15:26

Grattis, føles alltid bra å få resultater! :)

Ida Johanson

06.05.2015 kl.15:39

Så flink du er! Du ser strååålende ut :D

izzo

06.05.2015 kl.15:51

Så flink du er 😀

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:02

Tiril: Tusen takk, Tiril! Ja, jeg var litt usikker på om jeg skulle legge ut dette eller ikke. Men hvis det motiverer en, føler jeg at det var verdt det :)

Kosthold er noe jeg har slitt med i noen år, til tider blitt litt syk av det, så veldig deilig å føle at jeg endelig er på rett spor :) Spørsmålene du skriver, er noe jeg tenkte på flere ganger daglig! Ble en veldig ond sirkel.

Håper dagen din blir like fantastisk som deg <3

Tiril

06.05.2015 kl.16:04

Ikke sant, det er skummelt når kostholdet tar over hverdagen. Jeg er glad for å høre at du er på bedringens vei :-) Husk at det sitter kun i hodet!
Så utrolig flink du er!

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:17

Marthe: Hei, Marthe! Tusen takk for meldingen din :) Først må jeg bare si at du er ikke alene. Utrolig mange føler det samme som deg! Blir familien din sint hvis du lager egen mat? Evt kan jo du lage middag til dere alle, sånn at du vet at det blir sunn mat?

Jeg kommer ikke til å fortelle deg hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre, men jeg kan prøve å komme med noen forslag til deg! Etter at jeg kuttet ut supermat osv, bruker jeg faktisk ikke så mye penger på mat! Jeg spiser veldig sjelden brødskiver, da jeg ikke er så glad i det. Men det hender jeg får lyst på det, og da kjøper vi det!
Jeg spiser frokost og lunsj alene, og middag med samboer, så vi er jo typ i samme båt. Ofte mannen har lyst på noe usunt og lettvint, men det er OK. Som jeg skrev, da spiser jeg bare mindre av det.
Jeg spiser nesten ikke meieriprodukter da magen min ikke er så glad i det, men jeg skriver ned noen matvarer jeg ALLTID kjøper. Jeg skal begynne å komme med flere mattips her på bloggen også, og hva jeg spiser i løpet av en dag, som kommer senere i dag. MEN, føler jeg må legge ved at jeg på ingen måter er noen ekspert! Men dette funker for meg:)

Typisk handleliste for meg:
Egg
Kalkun-/skinke-/kyllingpållegg (her kan jeg spise hele pakken på en gang)
knekkebrød
leverpostei
kaviar
riskaker
isbergsalat, ruccola, agurk, tomat, løk, paprika, purre
Frossen wokpose (liker finus rock wok)
kylling, laks, tunfisk (leter ofte etter salg).
Syltagurk
Druer, eple, blåbær, pære

Som du ser, jeg har ikke den typiske kosten som mange andre har (hehe). Ikke mye havregryn, cottage cheese, skyr osv. Men det er jo ganske billig, så anbefaler det også :)

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, så prøver jeg alltid å ha noe kalrt i kjøleskapet, sånn at jeg tar smarte valg! Prøv deg på eggmuffinsene mine for eksempel? Jeg spiste to til lunsj i dag :)

Håper dette hjalp noe!
Klem, Sarah :)

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:18

Emma Olsen: Tusen takk, Emma :D Var der selv for 4 uker siden ;) You can do it <3 Kan beynne å gå turer med meg, hihi :)

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:19

Kaja Krogsvold: Så bra du likte de! :) Ja, er vanskelig å komme ut av dårlige vaner, men det er mulig! Sørg for å ha sunne alternativer liggende i huset, det hjelper meg mye! :)

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:21

Thao: Tusen takk! og grattis så mye til deg!! 1 kg er jo veldig bra det også. Som sagt så har ikke jeg trent noe særlig styrke, men det har jeg begynt med denne uken. Tar du bilder? Samboeren min hadde ikke sett disse bildene før nå, og han hadde typ ikke fått med seg at jeg hadde gått opp engang, hehe. Fikk litt sjokk selv når jeg så de, hihi :) Utrolig bra at du ser forandringer! Føler vi "selv" er de siste som ser de faktiske endringene, hehe.

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:21

Chrisbeeblack // Christine: Tusen takk! Absolutt :D

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:22

Ida Johanson: ææ, tuusen takk! Nølte litt med å legge ut, hihi <3

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:22

izzo: Tuuusen takk, kjære <3

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:22

Tiril: ALT sitter i hodet! Jeg skal ikke frykte en manual igjen, hihi :)

Madeleine

06.05.2015 kl.16:33

så flink du har vært da =) ser bra ut :)

sarahsdiary

06.05.2015 kl.16:34

Madeleine: Tusen takk <3 <3 :)

Cathrine Sagstad

06.05.2015 kl.17:05

Så flink du er!! Sliter med å gå ned i vekt, og har startet en liten kickstart på slankingen denne uken, men etterhvert skal jeg spise helt normalt, bare mindre porsjoner :)

sarahsdiary

06.05.2015 kl.17:06

Cathrine Sagstad: tusen takk! Det klarer du, vennen! Heier på deg <3 <3

anonym

06.05.2015 kl.18:12

hva gjorde du for å å mistet de kiloene? du er virkelig inspirerende:))

sarahsdiary

06.05.2015 kl.18:30

anonym: tusen takk! Hovedsakelig la jeg bare om kostholdet og spiste mindre usunt. Men koser meg fortsatt i helgene! fått en del spørsmål om det, så skal legge ut noen "hva jeg spiser i løpet av dagen". Kommer en senere i dag :) jeg selv elsker sånne innlegg, Hihi.

Thea Marie R

06.05.2015 kl.19:57

Du er så flink! Motiverende og artig å se fremgangen din :D

Emma Olsen

06.05.2015 kl.23:24

Ja tror vi burde starte med tur-dater! :)

Martine

07.05.2015 kl.19:05

For et motiverende innlegg :) Setter pris på din ærlighet. Jeg vil faktisk også ned akkurat 4 kilo. jeg har gått opp fire kilo siden januar og det tar knekken på meg. Vet det er teit, men har fått mye dårligere selvtillit. Jeg var faktisk ute og løp i dag. Det er tid for forandring :) dette innlegget var motiverende. Du ser flott ut!

sarahsdiary

07.05.2015 kl.19:55

Martine: Tusen takk, Martine! :) Kjære deg, det er absolutt ikke teit! Det har blitt så tabu å si at man føler seg feit. Jeg følte meg også feit og ekkel. Men det var jo akkurat slik jeg følte meg! Jeg fikk også dårligere selvtillit og følte meg ekkel og oppblåst hele tiden.

Det er de første stegene som er vanskelige, så blir det lettere når kroppen venner seg til det! Min erfaring er at det faktisk er de små stegene som forandrer mest og gir best og varig resultat. Typ alle andre ganger har jeg gjort store forandringer med en gang. Kuttet ut ditt og datt, gått fra 0 trening til hver dag i en uke. Hvor lenge varte det? 1 uke... Så var jeg tilbake til det gamle. Slik holdt jeg på fra typ november til april. Frem og tilbake.

Nå har jeg ikke noe sukkersug i hverdagene, men helgekosen gleder jeg meg til hver uke, hihi. er her for deg <3

Martine

07.05.2015 kl.21:10

Jeg må bare komme igang igjen :) Første skritt var løpeturen i dag! Jeg skal klare det :) Takk for svar :)

sarahsdiary

07.05.2015 kl.21:34

Martine: det klarer du!! Bare hyggelig :)
hits